Ce este eRepublik

Spot – Erepublik
http://embed.trilulilu.ro/audio/sebamega/f8dfe257168d6b.swf
Asculta mai multe audio soundtrack


Erepublik – un joc în care românii fac diferenţa

Erepublik este un joc de strategie MMO (massively multiplayer online) care poate fi jucat în browserul de internet (Firefox, Internet Explorer etc), fără a instala nimic pe calculator.  Jocul este dezvoltat de o echipă de români, aceştia reuşind sa creeze un simulator social, politic, economic şi militar. În joc poţi deveni un antreprenor de succes, politician(chiar şi preşedinte) , jurnalist de renume internaţional sau un soldat de temut pe câmpurile de luptă, sau , de ce nu, toate la un loc. Erepublik este un joc oarecum unic deoarece oferă posibilităţi nelimitate prin intermediul imaginaţiei comunităţii de jucători. Astfel au apărut numeroase situri, forumuri, chaturi si alte proiecte  independente de situl oficial.

Pentru a vă da seama cât de complex şi fascinant este acest joc vă oferim o scurtă descriere a modulelor jocului in speranţa că ni vă veţi alătura.

Dacă aveţi intrebari legate de joc intraţi pe chat-ul noilor-veniţi aici : http://mibbit.com/?channel=%23ero-ajutor&server=irc.rizon.ca

Modulul politic

În eRepublik jucătorii sunt cetăţenii unei ţări, ei fiind liberi şi egali între ei, asta însemnând că oricine işi poate crea un partid , candida la alegerile la Congres sau chiar la funcţia de preşedinte de ţară. Desigur, ca şi în realitate, pentru a avea succes în politică trebuie să te faci cunoscut prin intermediul presei, să prezinţi planurile tale populaţiei.

Pe data de 15 in fiecare lună au loc alegeri pentru a alege un nou preşedinte de partid, care are responsabilitatea de a conduce politica internă a partidului, de a nominaliza candidaţii la congres si la preşidenţie.

Alegerile pentru congres au loc pe data de 25 a fiecărei luni. Între zilele 16-23 toţi membrii de level mai mare ca 12 işi pot depune candidatura urmând ca pe data de 24 preşedintele partidului să aleagă candidaţii oficiali. Odată ales congressman un cetăţean poate vota legi, taxe, declaraţii de război, tratate de pace sau demiterea preşedintelui.

Alegerile prezidenţiale au loc pe data de 5. Primele 5 partide ca număr de membri au oportunitatea de a propune propriul candidat sau de a sprijini candidatul unui alt partid. Preşedintele este cel care ţine ţara în spate, cel care reprezintă ţara în toată lumea. El este singurul care are puterea de a declara război sau de a propune pace, dar numai cu acordul congresului.

Ai visat să conduci România? 

Modulul economic

Pe plan economic fiecare cetăţean are o şansă să se afirme. Primul pas in economie îl faci chiar de la intrarea în joc atunci când te angajezi la o firmă.  Poţi face asta accesând “Job market” din meniul “Market”. Munca la o firmă este foarte uşoară, tot ce trebuie să faci este să apeşi în fiecare zi butonul “Work”. Muncind vei fi plătit în moneda naţională (RON). Dacă munceşti 30 de zile fără întrerupere vei primi medalia de “Hard worker” şi 5 Gold (moneda de referinţă).

Un lucru interesant în modulul economic este piaţa monetară. Pe piaţa monetară poţi să vinzi/cumperi moneda în schimbul altei monede (de obicei se lucrează cu moneda de referinţă – Gold) . Fiindcă economia din eRepublik este foarte asemănătoare cu cea reală şi aici se poate face speculă monetară, aducând câştiguri foarte mari uneori.

Însă cel mai interesant aspect al economiei din eRepublik îl reprezintă firmele. O firmă poate fi înfiinţată sau cumpărată de pe piaţa firmelor. Munca de manager nu este una uşoară, el trebuind să se ocupe de angajare, de materialele prime(în cazul firmelor de manufacturing/constructions) si bineînţeles de vânzări astfel încât la sfârşitul zilei să aibă profit, cât de mic ar fi el. De asemeni el trebuie să ţină cont de taxe : TVA si taxa pe profit. De asemenea, o firmă poate să facă şi export în alte ţări cu ajutorul unei licenţe, dar trebuie sa plătească o taxă specială numită “Taxa pe export”. Cu timpul managerul poate îmbunătăţi calitatea produselor fabricate făcând “upgrade” la firmă. De obicei o firmă care produce produse de calitate superioară are profit mai mare.

Te-ai visat un manager de succes? 

Modulul de război

Modulul de război este cel mai interesant pentru majoritatea jucătorilor. “Lumea nouă” nu este un loc unde domină numai pacea, războaie vechi de un an fiind deschise şi acum. În fiecare săptămână apar noi conflicte din diverse motive : cucerirea de regiuni cu resurse importante de fier, grâu, petrol sau lemne , pedepsirea unei ţări care a avut război cu o ţară “prietenă”, sau pur şi simplu pentru că unii vor să arate că sunt mai puternici.

Un război trebuie declarat de către preşedinte şi aprobat de congres. Odată declarat războiul ţările pot să atace regiunile ţării adverse, cetăţenii respectivelor ţări luptând pentru a apăra/cuceri până când guvernele celor două ţări ajung la o înţelegere sau până când o ţară e cucerită. Când o ţară atacă altă ţară, ţara atacatoare trebuie să dărâme “zidul” care protejează acea regiune, ţara care se apară trebuind să menţină zidul peste zona de securizare la sfârşitul celor 24 de ore.

Cei mai mulţi jucători profită de războaie pentru a urca în rang militar ajutând astfel şi pe posesorii de firme de arme. Luptând poţi creşte în level mai repede având în vedere că un fight iţi dă 2 puncte de experienţă. Pentru a lupta cât mai eficient, fiecare ţară are formată o armată. Ca membru al armatei lucrezi la firmele unităţii, primeşti în fiecare zi un număr de arme si lupţi unde ţi se ordonă purtând uniforma unităţii. România are una dintre cele mai bine organizate armate din eRepubulik. Dintre unităţi amintim : Forţele Aeriene Romane, Şoimii Patriei, Dracones, Vânătorii de Munte, Garda Praetoriană, Armata Independentă Română, Vulturul Negru, Bratul de fier, Black Cat Comando şi Garda Naţională.  De asemenea, fiecare ţară are “tancuri”. Tancurile sunt jucătorii care dau damage foarte mare luptând de mai multe ori decât un soldat normal, fiind sprijinite material de obicei de guvernul ţării. De asemenea dezvoltatorii sitului lucreaza la implementarea unui sistem player vs player.

Ţi-ar place să ai lumea la picioare?

Forţele armate române în acţiune :

Situaţia lumii actuale

În eRepublik toate evenimentele sunt consecinţe a celor petrecute în trecut(chiar şi de la începutul jocului). Ca să îşi poată apăra interesele, aproape fiecare ţară din eRepublik face parte dintr-o alianţă. La momentul actual sunt 3 mari alianţe în joc : European Defense and Economic Network (EDEN) si PHEONIX.

România face parte din EDEN împreună cu ţări precum Spania, Polonia, Croaţia, Suedia, Norvegia, Finlanda şi împreună cu Fortis (SUA , Canada) luptă împotriva dominaţiei PHEONIX(Ungaria , Indonezia,  Marea Britanie, Portugalia, Rusia, Iran, Brazilia, Germania etc).

La momentul actual Ungaria si Bulgaria desfasoara o campanie de cucerire a Romaniei, Spania ataca Franta, SUA elibereaza regiuni ale Chinei/Indiei de sub ocupatia Iranienilor/Indonezienilor.

Vrei să lupţi împotriva asupritorilor?

Situaţia eRomâniei

eRomânia a trecut prin numeroase transformări de la începutul jocului. Acum câteva luni, eRomânia se întindea din mijlocul Ungariei până în China(la propriu ) şi era cea mai mare putere din joc. După un lanţ de evenimente nefericite (printre care o mărire a populaţiei eUngariei cu 6000 de jucători) eRomânia a ajuns la graniţele originale, insă tot am reuşit să facem ceea ce nu am reuşit în viaţa reală: unirea cu eRepublica Moldova.

După ce am pierdut toate acele teritorii economia eRomâniei a avut un colaps, însă cu ajutorul oamenilor competenţi ce au urmat la conducerea ţării ne redresăm uşor-uşor. Dacă reuşim să aducem mai mulţi jucători în joc vom reuşi să redevenim marea putere economică de altă dată.

După cum spuneam, din punct de vedere al armatei, eRomânia stă destul de bine, insă suntem inferiori Ungariei la damage-ul dat de cetăţeni.  Chiar in aceste momente Ungaria si aliatii ei incearca sa ne stearga de pe harta (au cucerit deja Crisana si se indreapta spre Transilvania)!

Hai să ne apărăm ţara! 

Jocul propriu-zis nu consumă mai mult de 10 minute/zi, însă partea frumoasă a jocului se găseşte pe siturile, forumurile si chaturile dezvoltate de comunitatea de jucători. Aici poţi discuta cu ceilalţi jucători, poţi impărtăşi părerile legate de joc şi nu numai şi te poţi distra împreună cu prietenii făcuţi în eRepublik.

eRepublik este şi o “reţea socială”, facilitând legarea de prietenii online. Poţi interacţiona cu ceilalţi jucători prin intermediul articolelor din propriul ziar, prin “shout” (un fel de mesaj ca pe twitter) sau prin PM.

Faptul că prin intermediul jocului se pot lega prietenii în viaţa reală este demonstrat de întâlnirile săptămânale ale comunitaţii din Bucureşti, Constanţa , Timişoara etc.

Hai să te distrezi alături de noi! 

Pe scurt, eRepublik este un joc foarte complex, care oferă fiecărui jucător posibilitatea de a-şi alege o carieră, posibilitatea de a-şi reprezenta ţara într-o lume mereu schimbătoare cum este “Lumea nouă”(ţări noi, războaie noi, oameni noi).

Momentan nu există posibilitatea de a juca jocul in limba română, fiind implementate doar versiunile in Engleză si Spaniolă.

Hai vino alături de noi şi nu vei regreta!

Lasă un comentariu

Link-uri importante